lauantai 2. toukokuuta 2015

Ristomatti hoitaa taimiani

Laitoin muutama viikko sitten itämään tomaatinsiemeniä sekä kesäpäivänhatun ja päiväkakkaran siemeniä. Hyvin ne ovat itäneet ja täällä töllin pimeydessä (syytön mä siihen oon, kun aurinko ei paista...) vähän venyneet liiaksi. Valoa tarvittiin siispä lisää.

Tsekkailin netistä kasvilamppuja ja olin jo menossa ostamaan sellaisen, kunnes kävimme porukalla pikkutipun isovanhemmilla ja siellä avasin nokkani kysyäkseni, jos nurkassa pyörisi ylimääräisiä jalkalamppuja, ettei tarvitsisi koko laitoista ostaa. Ja kappas vain, sieltä löytyi justiinsa täydellinen Décembren 70-lukulainen kaksivaloinen lamppu, jolla oli jotain tekemistä Ristomatin kanssa. En muista sanoiko fafa, että Ristomatti olisi suunnitellut sen vai oliko tuo Décembre-puoti hänen tai jotain. Jokatapauksessa nimesin siis lampun Ristomatiksi eli kotoisammin Ripamasaksi. :D

Ripamasan alla on hyvä kasvaa. 

Jotta Ripamasa olisi täydellinen, siihen piti hommata asiaankuuluvat lamput. Normaalit lamput eivät kasveja hetkauta eli ostin Prismasta kaksi oikeaa kasvilamppua. 

E27-kantaiset energiansäästölamput maksoivat n. 8 €/kpl.

Lopuksi viritin Ripamasan ja pistorasian väliin ajastimen 10 tuntiseksi. Johan pitäisi pikkutaimien venymisen loppua! :D

Pisimmät taimet keskellä ovat 'Tumbler' F1 -kirsikkatomaattilajiketta, oikeanpuoleiset pitkät taimet 'Sungold' F1 -kirisikkatomaatteja ja pikkaraiset taimet päivänkakkaroita ja kesäpäivänhattuja. Kohtapuoliin täytyy varmaan istuttaa kaikki omiin, isompiin ruukkuihinsa vahvempaan multaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti